Wie helpt ons naar de 50%?

Het is weer tijd voor een wekelijkse update. Met 42% op de teller breekt een spannende periode aan want we hebben nog maar 14 dagen te gaan!

Nieuwe tegenprestaties

Vanaf een donatie van €50: Verras iemand uit jouw naam of de naam van jouw organisatie, vóór de launch. Wij kiezen het cadeau, de ontvanger, en maken een foto van het verrassingsmoment. Vanaf een donatie van €15: Je staat op de lijst om als eerste iets te mogen geven zodra de website er is. Iedereen die al tegen dit bedrag heeft gedoneerd staat op de lijst!

Meer nieuws

• We hebben een aantal interviews gehad met de pers. Meer nieuws volgt binnenkort.

• Komende dinsdag geeft Koen een presentatie bij een event in Amsterdam over sociaal ondernemen. Iedereen is welkom dus hou onze Facebook pagina in de gaten: https://www.facebook.com/geefeenander/

• Volgende week publiceren we een video waar in we een cadeau volgen van verzender tot ontvanger. Daarbij verrassen we de 93-jarige Greet. Deel die vooral met al je vrienden en familie!

• Afgelopen week hebben we samen met andere duurzame ondernemers een presentatie gehouden bij de Impact Pitch Night van Starters 4 Communities. We hebben gepraat over hoe het platform zo duurzaam mogelijk kan opereren, en hoe het zou kunnen groeien zonder dat het afdoet aan het concept en de persoonlijke aard van het project. We hebben veel inzichten gekregen.

Ook meedenken? Stuur een mail naar koenoosterbroek@gmail.com

Volgen jullie ons al op Facebook? Of op Instagram?

www.instagram.com/givingplatform www.facebook.com/geefeenander


1 week ago

Update week 2

Bedankt!

Allereerst natuurlijk enorm bedankt voor alle steun die we krijgen, groot en klein.

Zeer bedankt Frans (consusresult.com) voor de steun en ook Nathalie (Het Rode Kruis Leiden).

Ook Nemo Science Museum, Dierenpark Beekse Bergen, wellness center Thermae2000, en zwemad Octopuswilden iets geven. Met hun steun verrassen we binnenkort eenzame ouderen en gezinnen die het een stuk minder breed hebben, en waarvoor zo’n uitje absoluut niet vanzelfsprekend is. Zij worden via GivingPlatform verrast met o.a. vrijkaartjes.

Wat voor verrassingen zijn er nog meer verstuurd?

Malou verraste een eenzame man met een schilderij van zijn hondje

Zo zocht het Rode Kruis Amsterdam vorige kerst naar iemand die een zeer vriendelijke oudere man wilde verrassen. We kregen te horen dat het ging om iemand die vrij eenzaam was. Hij liep vaak met z’n hond, maar had verder weinig mensen om zich heen. De multi-talented Malou Kranen koos de meneer uit om iets aan te geven en besloot om zijn hondje te schilderen zodat hij hem altijd bij zich zou kunnen houden. Omdat we heel erg serieus zijn over privacy laten we een schilderij zien die anders is dan het gemaakte schilderij en noemen we geen namen van de ontvangers.

Victor gaf aan sportieve jongen uit Syrië die was gevlucht vanwege de oorlog

Via ‘Zaanstad Voor Vluchtelingen’ kregen we de vraag om een keertje een sportieve jongen te verrassen die was gevlucht uit Syrië. Hij had grote zakelijke ambities, dus besloot de Amsterdamse multi-getalenteerde ondernemer Victor van Doorn om hem een dag klimmen te geven in de Amsterdamse klimhal. Een perfecte match leek ons zo.

Wil jij mee brainstormen over de ontwikkeling van GivingPlatform?

Kom dan 12 december naar de gratis Pitch Night van de Young Changemakers Community in Amsterdam. Hier zal ik een presentatie geven over GivingPlatform.

Ook gaan we het samen met andere sociale ondernemers hebben over belangrijke vraagstukken die komen kijken bij het bouwen van een platform als GivingPlatform. Vragen als ‘Hoe zorg je voor een succesvolle uitbouw van het concept? ‘Hoe zorg je dat het platform ook financieel gezond kan zijn?’ Dus wil jij ook mee denken, kom dan naar het event op dinsdag 12 december 19:00 – 21:00. Het event wordt georganiseerd door Starters4Communities en Impact HUB Amsterdam.

Event: https://www.facebook.com/events/1930692270527234

Toegang: Gratis Lokatie: Impact Hub Amsterdam Linnaeusstraat 2c Amsterdam


3 weeks ago

Enorm bedankt voor de eerste donaties

Vooral veel vrienden en familie hebben er voor gezorgd dat we al bijna tegen de duizend euro aan zitten in de eerste 4 dagen!

We zijn enorm blij met de hulp van vrienden en familie, en hopen met jullie steun nog meer mensen te kunnen bereiken. Dus aan iedereen de vraag; in welke groepen zou je dit project eventueel kunnen verspreiden?

In een bepaalde Facebook groep, op de sportclub, bij jouw familie, of op werk?

Alle hulp is welkom! Want we hebben nog een eindje te gaan. Wel geven de laatste donaties erg veel moed!

Mijke en mevrouw A.

“Mijn moeder werd gisteravond behoorlijk verrast met zomaar een cadeau van “onbekende” mensen. Ze heeft genoten van het uitpakken van de doos, waarin de cadeaus zaten verpakt. Het hield maar niet op. Een heel mooi initiatief van GivingPlatform. Nogmaals namens mijn moeder en mijzelf, heel erg bedankt!!!!!!!!”

Om wat meer indrukken te geven van wat er allemaal wordt verstuurd zal ik in elke update een klein voorbeeld geven van wat voor cadeaus er vorig jaar zijn verstuurd.

Vorig jaar kregen wij o.a. de vraag van Careyn, een organisatie voor thuiszorg, verpleging en verzorging, om een weduwe te verrassen. Door de vele reizen met haar man verzamelde ze jarenlang glazen figuurtjes maar deze verzameling is tijdens de verhuizing naar het verpleeghuis verloren gegaan. Nu leidde ze een teruggetrokkken leven een teruggetrokken leven, en mist de herrinering, maar ook de verzameling die niet meer compleet was.

Utrechtse Mijke koos deze mevrouw uit in te verrassen. Haar idee; omdat ze een vriendin had die in het buitenland zat en daarvandaan glazen figuurtjes zou kunnen meenemen. Samen met haar groep vriendinnen heeft ze de mevrouw verrast met een mooi pakket.. niet alleen met glazen figuurtjes maar met van alles!

Bij de meeste cadeautjes die worden verzonden ontvangen we een overweldigend aantal positieve reacties. Zowel van de ontvanger zelf als bijvoorbeeld de familie of zorg- of hulpinstelling. Dit keer hebben we zelfs toestemming gekregen om het bedankje te laten zien.

Dus ook namens bovenstaande vrouw heel erg bedankt. Ik ga weer hard aan het werk zodat we nog veel meer mensen blij kunnen gaan maken. Tot de volgende update.

-Koen